Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Eğitime katılan bütün unsurları ile çağdaşlarının bir adım önünde olan ve her zaman önderlik yapmayı ilke edinmiş, bunun için teknolojiyi takip eden ve güncelleyen bir kurum olmaktır.

Misyon: Biz! ... Öğrencilerimizi, gelişen teknolojiyi yakından takip eden bunları uygulayıp geliştirebilen kişiler olarak yetişmeleri için çalışmaktayız. Akademik Eğitime ve Yüksek Öğretime öğrenci yetiştirmek ve sanayinin nitelikli, girişimci düzeye erişmiş, kaliteli ve seçkin eleman ihtiyacını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Başarılar: *2016 Yılında "Android Tabanlı Mobil Uygulama Geliştirme Projesi" kapsamında Portekiz, İtalya ve Avusturya´ya 30 öğrenci ile gidilmiştir. * 2014 Yılında hazırlanan "Fotovoltaik Güç Sistemleri" adlı Erasmus+ projesi kapsamında 2015 yılında 11 öğretmen ve 20 öğrenci Portekiz´in Braga şehrinde gözlem, inceleme ve eğitime katıldı.

Saatler: Sabah : 08:00 - 12:00 Öğleden sonra : 12:40 - 16:40
Isınma: Merkezi Sistem Klima
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Okul önünden çok sayıda dolmuş, belediye otobüsü geçmektedir. Ayrıca proje kapsamında ücretsiz servis bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2022 Yılı için taban puan=277.4895 taban yüzde=45.83 , tavan puan=388,7448 tavan yüzde= 11.96´dir. (Anadolu Teknik Lise için LGS puanı ile Bilişim Teknolojileri Alanına öğrenci alınmaktadır.)
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2016 Yılında Lisans=17, Ön Lisans = 102, Açık Öğretim Fakültesi =2 öğrencimiz üniversiteye yerleştirilmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2016 yılı için % 50
Sportif Etkinlikler: 2023 Yılında; * İller arası Wushu müsabakasında öğrencimiz 1. olmuştur. 2017 Yılında; * Kurumlar arası düzenlenen voleybol turnuvasında öğretmen voleybol takımı ilçe 2. olmuştur. 2016 Yılında; * Tekvandoda Türkiye şampiyonasına 2 öğrencimiz katılarak ilk 8´e girmiştir. * Puanlı atletizme katılan öğrencimiz, Mersin İsveç bayrak yarışında 4. olmuştur. * Yüzmede Mersin 400 serbestte katılan öğrencimiz 2.lik, sırt üstü yüzmede 4. olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler: 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında; * Erasmus+ Avrupa hareketlilik, yurtdışı staj eğititmi * TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Sergisi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında; * Okulumuzda 2018 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenmiştir. * TÜBİTAK Lise öğrencileri arası proje yarışmasında, bölge sergisine 1 adet proje davet edilmiştir. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında; * Okulumuzda 2017 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenmiştir.
Proje Çalışmaları: * Avrupa Birliği projelerine her yıl proje hazırlanarak başvuru yapılmaktadır. * TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışmasına her yıl proje hazırlanarak başvuru yapılmaktadır. * TEKNOFEST için her yıl proje hazırlanarak başvuru yapılmaktadır. * eTwinning proje çalışmaları yapılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: * 2023 Yılında Motorlu Araçlar Alanının bir projesi başarılı olmuştur. Bu kapsamda Motorlu Araçlar Alanı öğrencilerimiz yurt dışında (Prag) staj çalışmaları gerçekleştirmiştir. * 2020 Yılında Motorlu Araçlar Alanının bir projesi başarılı olmuştur. Bu kapsamda Elektrik Elektronik Alanı yurt dışı ziyaretini gerçekleştirmiştir. * 2016 Yılında "Android Tabanlı Mobil Uygulama Geliştirme Projesi" kapsamında Portekiz, İtalya ve Avusturya´ya 30 öğrenci ile gidilmiştir.
Kontenjan Bilgileri: 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında, LGS sınav puanı ile Anadolu Teknik Lise Bilişim teknolojileri Alanı´na bir sınıf kontenjanı bulunmaktadır. Ayrıca sınavsız Anadolu Meslek Lisesine kayıt yapılmaktadır.
Diğer Hususlar: Okul tanıtım Filmini izlemek aşağıdaki linke tıklayınız. https://youtu.be/mqEh0GA4OdM

WEB - https://mezitlitleml.meb.k12.tr

Adres - ÇANKAYA MAH. 37507 SK. MEZITLI MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI NO: 1A MEZİTLİ / MERSİN

Öğretim Şekli :Tekli

Yerleşim Yeri - Okulumuz Mezitli Fındıkpınarı yolu üzerinde üzerinde bulunmaktadır. Mezitli kaymakamlığının 1 km kuzeyindedir.

Ulaşım Kuyuluk, Çevlik, Cemilli, Akarca, Fındıkpınarı ve Tepeköy dolmuş ve belediye otobüsleri okul önünden geçmektedir. Kuyulukta bulunan diğer okulların servisleri okulumuz önünden geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezinin 10 KM batısında, İlçe merkezinin 3 KM kuzeyinde bulunmaktadır.